Du är här
-> Elever


Läs mer om:

Föräldraföreläsningen

Pedagogföreläsningen

Tema "Nätmobbning och sociala medier"- Elevföreläsning

E
n kränkande kommentar på KIK? Taskiga bilder som skickas runt på Snapchat? Elaka ord och utfrysningar i klasschatten? Saker som skrivs och som sårar i onlinespelet? Uthängingar på Mystory? Vanliga konversationer som eskalerar till bråk och osämja? Någon som går in på ens konto och skriver taskiga saker till kontakterna? Bråk och konflikter som kommer till skolan?

Vad säger lagen och vad ska man tänka på när man använder sig av sociala medier?

Under elevföreläsningen åskådliggör vi vad som är nätmobbning och digitala kränkningar, vad som är ok och inte ok när man använder sig av sociala medier och konkret går igenom lagar och regler. Vi pratar även om hur kompisar kan påverka en till att göra saker som man inte vill, språkbruk och hur man kan agera om man själv blir drabbad eller ser andra råka ut för nätmobbning och kränkande behandling, vart man kan vända sig, utvägsstrategier med mera.

Vid bokning av föreläsningar ingår även läromedel för att skolan ska kunna arbeta med detta på lång sikt bl.a:
- Lektionsförslag
- Värderingsövningar
- Diskussionsmaterial
- Uppföljningsmaterial
- Möjlighet att ställa frågor i efterhand

Föreläsningen tar cirka 45-60 minuter, utan paus och delas upp på antingen år 3-4, år 4-6, år 7-9 eller gymnasiet med fokus mot de äldsta eleverna i gruppen.

Vid beställningar av flera föreläsningar samma dag (paket) så reduceras priset och detta gäller även när man bokar uppföljningsdag med eleverna

För mer information eller prisuppgift kontakta Niclas Ottosson på
niclas.ottosson@nexpo.se

Eller ring: 0735434622